Landschap Erfgoed Utrecht krijgt nieuwe voorzitter RvT

Mirjam Maasdam nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Landschap Erfgoed Utrecht

Mirjam Maasdam nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Landschap Erfgoed Utrecht
Landschap Erfgoed Utrecht heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Per 1 januari jl. is Mirjam Maasdam toegetreden tot de RvT, waarbij ze tevens is gekozen tot voorzitter. Maasdam was eerder gedeputeerde in Utrecht voor onder meer landelijk gebied en natuur (2017-2019). Daarvoor was zij Statenlid. Voorzitter van de Raad van Toezicht is een onbezoldigde functie.

Directeur Ivo Brautigam van Landschap Erfgoed Utrecht is verheugd over de komst van Mirjam Maasdam. “Met Mirjam Maasdam halen we een schat aan inhoudelijke en bestuurlijke ervaring aan boord. Als je kijkt naar de uitdagingen en bedreigingen van de natuur, landschap en erfgoed – stikstofcrisis, gevolgen klimaatverandering, energietransitie een afnemende biodiversiteit – is dat bijzonder welkom.”

Mirjam Maasdam over Landschap Erfgoed Utrecht
“Landschap Erfgoed Utrecht ken ik al heel lang. Eerst in mijn hoedanigheid als statenlid en later vanuit mijn functie als gedeputeerde. De laatste jaren heeft de organisatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In professioneel opzicht is de organisatie gegroeid. De wil en de daadkracht om dingen te veranderen, spreken me aan. Er is op het gebied van natuur, landschap en erfgoed veel aan de hand. Landschap Erfgoed Utrecht heeft voor de grote maatschappelijke problemen, concrete antwoorden die in de provincie het verschil kunnen maken. Niet praten dus, maar doen. 

“De rol die vrijwilligers daarbij spelen, is voor mij belangrijk. Zo vertaal je maatschappelijke urgentie in concrete betrokkenheid. Dat zie je aan de landschapskant, denk aan de Landschapsbeheerploegen, maar ook in het erfgoed. Landschap Erfgoed Utrecht is er echt op gebrand erfgoed naar de mensen toe te brengen en zo actieve betrokkenheid te organiseren. Als voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) hoop ik aan de mooie doelstellingen en ambities van Landschap Erfgoed Utrecht mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Geef een reactie