Heet van de naald

Nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het nieuws omtrent Fort Honswijk maar ook van alle leuke en wetenswaardige artikelen over historisch erfgoed en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Artikel over ontwikkelingen Fort Honswijk

Artikel over ontwikkelingen Fort Honswijk Naar aanleiding van ons eerdere persbericht over de overdracht van Fort Honswijk schreef het AD een kort artikel en interviewde onze voorzitter van de Raad van Toezicht. Lees hier het artikel.

Lees meer »

Gemeente en Stichting bekrachtigen overdracht fort

Gemeente en Stichting bekrachtigen overdracht fort Wethouder Wouter van den Berg draagt symbolisch Fort Honswijk over aan Tjerk Bruinsma, voorzitter van de Stichting Fort Honswijk. Vanaf dit jaar is de Stichting verantwoordelijk voor het terrein. Er is middels een tender

Lees meer »

Erfpacht

Erfpachtovereenkomst getekend Sinds begin dit jaar is de erfpachtovereenkomst tussen de gemeente en de Stichting Fort Honswijk een feit. De gemeente heeft de exploitatie van het fort overgedragen aan de stichting en de stichting heeft een groep ondernemers gevonden die

Lees meer »

Leuk artikel in Telegraaf

Leuk artikel in de Telegraaf Er is veel aandacht voor de verduurzaming van Fort Honswijk in de media. Met name het innovatie systeem van verwarming middels aquathermie staat volop in de belangstelling.

Lees meer »

Aquathermie op Fort Honswijk

Aquathermie op Fort Honswijk Fort Honswijk, parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, krijgt momenteel z’n eigen duurzame warmtenet, op basis van aquathermie. Het betekent dat het fort wordt verwarmd met warmte die onttrokken wordt aan het water van de fortgracht.

Lees meer »

Beleef het fort

Dompel je onder in de historie van het fort, ervaar de sfeer door je eigen ontdekkingstocht of onder leiding van een deskundige gids. De rondleidingen worden verzorgd door de vrijwilligers van de Stichting Honswijk – Everdingen. Kijk op de website voor meer informatie hierover en andere recreatiemogelijkheden.