Heet van de naald

Nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het nieuws omtrent Fort Honswijk maar ook van alle leuke en wetenswaardige artikelen over historisch erfgoed en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Ode aan de Hollandse Waterlinies

Ode aan de Hollandse Waterlinies Van mei 2021 tot en met mei 2022 brengen we een Ode aan de Hollandse Waterlinies. Samen met zeven Nederlandse regio’s en het Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) brengt Nederland een jaar lang

Lees meer »

Tijdelijke kunstinstallatie

Tijdelijke Kunstinstallatie Kunstinstallatie studenten TU Delft is deze zomer te bewonderen in Schalkwijk. Als onderdeel van de master Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft heeft een groep van 15 studenten onder begeleiding van twee docenten de uitzonderlijke kans gekregen om

Lees meer »

Monument in ere hersteld

Monument in ere hersteld Het monument op Fort Honswijk is in ere hersteld en op de oorspronkelijke locatie terug gezet. Een mooi staaltje vakmanschap. Later zal er ook nog een boom in worden geplaatst.

Lees meer »

René Kwant stopt bij Honswijk

René Kwant stopt bij Honswijk René Kwant is als directeur bij Stichting Fort Honswijk in goed onderling overleg gestopt. De externe gewijzigde omstandigheden en de zwakke financiële positie van de stichting lagen hieraan ter grondslag.

Lees meer »

Beleef het fort

Dompel je onder in de historie van het fort, ervaar de sfeer door je eigen ontdekkingstocht of onder leiding van een deskundige gids. De rondleidingen worden verzorgd door de vrijwilligers van de Stichting Honswijk – Everdingen. Kijk op de website voor meer informatie hierover en andere recreatiemogelijkheden.